linneeaosv.blogg.se

jag lever

Kategori: Allmänt

Jag lever just nu på att jag klarade mitt matteprov. Nu har jag bara två prov kvar så är jag helt färdig med matte b, som jag längtat. Men ska inte ta ut något i förskott för har inte klarat det än.
Jag överlever, de måste man, en dag i taget, ibland funkar de inte alls, då får de vara så. De är okej. Jag har så fina människor runt omkring mig som stöttar och förstår. Utan vänner överlever man inte, de är en sak som är säker. Jag ser framemot mycket. Men ibland orkar man inte just den dagen då den roliga festen var, men de är också okej. När man är ledsen eller inte mår bra så måste man få låta sig själv vara de. Annars spräcks bubblan man lever i i en enda stor explossion.  
Om man ser livet som mätaren som går upp och ner när man mäter hjärtslag, så förstår man att om sträcket skulle vara helt rakt så lever man inte. Jag tror de är så. För att leva måste man gå igenom tunga perioder, de måste gå upp och ner. Jag tänker ofta på de när jag är ledsen, de är en slags tröst. De hjälper mig, de gäller att hitta små små saker som sakta men säkert kan ge dig något bra. Jag tror de är så med allt negativt. För att orka ta sig upp igen får man fokusera på små saker som gör att de känns bättre. De kanske inte botar, men de kan lindra. <3  

 

all around the world people wanna be loved

Kategori: Allmänt

 


att vara sig själv

Kategori: Allmänt

jag gillar den här bilden, den speglar mig på något sätt. sorg är ingen sjukdom. man är samma person i en gråare tillvaro. man har sina dagar där solen skiner lite extra, och andra då de regnar. precis som för alla människor. bara att vissa känslor är starkare. jag tänker mycket på vad andra ska tycka om mig, jag har alltid varit sån. hatar dock de. jag önskar att jag ibland bara kunde forma mig som man kan göra i the sims. men med tiden lär man sig att acceptera den man är. jag har dåliga sidor precis som alla har, sidor som jag hatar. men jag har även andra bra sidor som jag vet att många uppskattar och de gör mig glad. :)

den finaste människan på jorden

Kategori: Allmänt

de är okej att falla

Kategori: Allmänt

Framtiden kan göra mig så otroligt förvirrad. Får nästan lite framtidsångest. Tänk om jag gör fel beslut? Jag vet att skolan inte är så speciellt viktig just nu. Jag är nöjd om jag orkar ta mig dit. De får räcka så, just nu i alla fall. Jag blir arg på mig själv för jag inte låter mig själv falla. Jag tror generellt att tjejer inte vill visa sig svaga, vi ska alltid vara så duktiga och klara av allt. NEJ. Vi gör fan inte de. De gör ingenting om man får IG i filosofi. De är helt okej. Allt är okej. Men samtidigt blir jag så förvirrad. Tänk om jag inte orkar plugga upp mina ämnen i sommar, tänk om mitt försenade slutbetyg skjuts upp ännu mer? De gör mig stressad. Jag mår inge bra i stress. De har jag lärt mig.

 Skolan måste man gå. För att bli något så att säga.  Efter skolan ska man helst plugga vidare, helst till jurist eller läkare, då är man en duktig flicka. Man ska helst jobba under gymnasiet, helst på 2 jobb. Bryta ihop av stress? Gud nej, de får inte hända. Samtidigt som man jobbar och försöker få MVG i alla ämnen ska man hinna leva. Helst ska man vara med på varenda fest, varje födelsedag skall firas, och man ska självklart vara delaktig i allt detta, inte kan man låta någon annan dra ansvaret? NEJ. Finns inte på kartan.  Mitt i allt detta finns vi. Vi lever i denna jävla stress. Jag gjorde allt det här. Jag levde som om de inte finns någon morgondag. Helst ska allt göras på en dag, man ska hinna plugga, jobba och fika med sina vänner och träna.  Oj, vad dum jag är. Träna måste vi också göra, för då ser alla andra hur duktiga och hälsosamma vi är. Efter träningen ska vi instagramma en nyttig middag också. BULLSHIT. 

Mitt i detta fullspäckade liv finns inte någon tid alls över för känslor. Man får inte känna, då kan fasaden spricka. Vi inser vad vi håller på med. Men eftersom allt flyter på dag in och dag ut utan att känna så lider vi inte av det, tills verkligheten kommer ifatt än dvs.

 Jag har förlorat min pappa. De är det värsta jag gjort i hela mitt liv. Dagen han dog var den absolut längsta dagen i hela mitt liv. Sekunder kändes som år. Jag förlorade en bit av mig. Min bästa pappa som jag kunde prata om allt med, han som kramade mig och grät med mig när jag hade killproblem. Min pappa förstod mig alltid. Han var lika känslosam som jag. Vi är lika jag och min pappa.

En vecka innan han dog skulle jag iväg på fest hos en kompis. Jag hade precis jobbat i 8 timmar och vi satt och åt tacos vid bordet i vardagsrummet. Helt plötsligt började tårarna rinna. Jag var helt slut. De fanns ingen kraft. Inte nog med att jag skötte en hel villa, lagade mat och tog hand om min pappa så hade jag ett eget liv. Han bad mig stanna hemma för han såg hur stressad jag var. Han var ofta orolig över mig för jag stressade så mycket. Men som vanligt lyssnade jag inte på honom, jag åkte iväg till festen, åt inte ens upp maten för att i stress är de omöjligt att äta.

 Han såg alltid över allt ytligt. Han visste vad som var viktigt för mig, vad som fick mig att må bra. För honom var de okej att falla, jag kunde ge upp i hans famn om jag ville. Men jag gjorde inte de. Jag fortsatte mitt häktiska liv.

Den första tiden efter att han dött såg jag bara dödsbilden av honom i mitt huvud. Jag var rädd för jag trodde alltid att jag skulle ha kvar den bilden. Men ju längre tiden går ju mer minns jag.  Den här händelsen med min pappa vid vardagsrumsbordet kommer jag aldrig glömma. Jag trodde aldrig att han skulle vara borta en vecka senare. Och jag är så glad att han hann säga ytligare en gång att jag skulle ta de lugnt och inte stressa så mycket. Man vet aldrig när livet tar slut. Vi vet inte vad som kommer ske om fem minuter. Jag kommer aldrig mera leva det stressiga livet jag levde förut. De är inte värt det. 

måste.överleva

Kategori: Allmänt

För alla frågar hur de ska bete sig. Hur fan ska jag veta hur andra ska bete sig när jag själv inte har någon aning om hur jag ska bete mig? Jag märker hur andra förändrar sig när jag är i deras närhet. Ibland känns det som att man skriker så högt man bara kan, alla ser men ingen lyssnar. Jag vet att alla lyssnar, men omedvetet känns det så. Man kan inte säga att man förstår, för de är ingen som förstår, ingen förstår mina känslor. De kanske svider mest. Att de jag känner är de ingen annan som upplever. Ibland blir jag arg när andra inte sörjer samtidigt som jag. Jag vet att man inte sörjer alla 24 timmarna om dygnet genom att gråta. Jag vet också att man ska ta vara på de ljuspunkter som ibland kommer. Men de känns för jävligt när andras ljuspunkter inte timar in med mina ljuspunkter. Den frustationen finns de inga ord för. Ibland blir jag arg på mig själv när jag inte gråter, jag liksom beskyller mig själv. Ibland plågar jag mig själv till gråt, för att jag känner mig dum när jag inte sörjer genom att gråta. De är hemsk, men jag gör så. Ibland går jag till huset, åh mitt älskade barndomshus, där jag vuxit upp och blivit den jag är idag, ibland går jag dit och upplever allt igen. Men de gör så ont att vara där, de är så tyst och ensamt. De gör så jävla ont.