linneeaosv.blogg.se

I HELVETE HELLER

Kategori: Allmänt

I mars frågade rektorn mig om jag ville gå ett fjärde år på Rudbeck efter allt som hänt. De trodde inte jag skulle orka plugga upp de två IG:n jag hade från tvåan samtidigt som jag pluggade alla andra ämnen. Direkt ville jag fråga om han var dum i huvudet? Inte en chans att jag skulle sätta min fot på Rudbeck i höst, jag skulle klara de. Jag har gråtit, skrikit, velat elda upp mina böcker, hatat mina lärare, somnat med ångest , vaknat med hjärtklappning, varit arg. Nu 3 månader senare så ligger jag här i min säng. Med blandade känslor. Är så ledsen men glad samtidigt. Framför allt så jävla nöjd. Om 10 dagar tar jag studenten med 20 VG, 2 MVG och 7 G:n. De är inte dem betygen jag hade förväntat mig, jag siktade högre. Men nu, när jag ligger här, är jag så jävla nöjd. Jag har visst skjutit upp två ämnen till september, men de gör inget. Jag klarade både Italienska avtäntningen och Matte B. På en vecka dessutom.

Ingen trodde på mig, och jag klarade de. De fanns ingen tid för känslor förra veckan, jag skulle bara klara allt. De var mitt mål. JAG GJORDE DET!!!!! JAG KLARADE MINA PROV.

Inte fan skulle jag gå ett fjärde år, fan heller!!!!!!!!!!!!!

when the tears come streaming down your face

Kategori: Allmänt

sjung om studentens lyckliga dar

Kategori: Allmänt

studenten om 17 dagar, utan dig. fyfan

vart du än är, kom fram

Kategori: Allmänt

Jag tänker ofta vart Pappa är. Ser han allt jag gör, blir han arg när jag gör något han brukade bli arg för? Ser han att jag gråter? Vet han ens varför? Vart är du någonstans?

 

Jag vet att du skulle varit så stolt över mig, och ja, jag är faktiskt stolt över mig själv. Jag har kämpat med skolan även fast jag velat ge upp så många gånger. På torsdag har jag mitt sista prov, det sista jobbiga provet i hela mitt liv. Jag ber till dig pappsen, hjälp mig, gör så jag klarar de. För om du lämnat oss här, kan du åtminstone hjälpa mig på torsdag!

 

Jag är ofta arg nu förtiden. Förlåt om jag betett mig dåligt mot någon av er. Jag vet inte riktigt vart all ilska kommer ifrån, förmodligen på döden. Blir så jävla arg för jag är så hjälplös, för jag inget kunde göra, för jag lät honom försvinna, för att han hade cancer, för att cancer drabbade honom. SÅ JÄVLA ARG ATT MIN PAPPA ÄR DÖD. De är jag arg för. Jag blir så arg och ledsen när de kommer familjer och handlar på ICA när jag jobbar och ropar efter pappa, frågar pappa om de får köpa godis. De hugger i mig. Poff, ett skott i nacken. JAG JOBBAR HALLÅ??? Låt mig vara dumma känslor. Men de är just de som är mest förtvivlande, man kan inte kontrollera när han kikar fram. När han lutar sig över min axel lite längre än vanligt och de känns som att han ska ringa när som helst. Jag kan inte rå för när jag blir ledsen, och de är så jävla jobbigt. 

så.jävla.viktigt

Kategori: Allmänt

http://trettiotreanledningar.com/
och en 34:de anledning måste ju vara att facebook valt att blockera denna sida.

<3

Kategori: Allmänt

Every night in my dreams 
I see you, I feel you 
That is how I know you, go on 

Far across the distance 
And spaces between us 
You have come to show you, go on 

Near, far, wherever you are 
I believe that the heart does go on 
Once more you open the door 
And you're here in my heart 

en gammal lampa

Kategori: Allmänt

Under carporten står det ruiner av de som en gång var mitt hem. Där jag växt upp och formats till den jag är. På carporten står den massor med sopsäckar med delar av vårt garaget i, saker som inte används på flera år men som ändå funnits i mitt liv någon gång under alla dessa år jag bott här.  Den vidriga, duschrullstolen står också här. De skriker hat om den. Du hatade den, just för att du behövde den. För att du inte orkade stå upp i duschen. Cancern tog dig, den tog dina muskler, du orkade inte duscha ståendes. Därför hade vi den vidriga duschrullstolen. Jag vill bara slänga den åt helvete, för jag hatade den lika mycket som du. Fyfan vad jag hatar den. Jag vet att du hade som mål att slänga ut den med ett leende på läpparna. Nu är den ute ur badrummet, dock inte på det sättet den skulle ut på. Jag har rullat ut den från huset, för att du inte behöver den längre, för att du inte finns. Du tynade bort framför oss alla.

På garageuppfarten står även en gammal lampa. Hur kan en lampa betyda så mycket? Hur kan de göra ont att slänga en lampa, jag gillade inte ens lampan förut, jag tyckte inte ens att den passade in i vardagsrummet. Men nu när den står på högersida av garageuppfarten vilket betyder att den ska slängas, gör de så ont. En jävla lampa? Just för att den påminner om att du inte finns. För om du funnits kvar hos oss, skulle den aldrig slängts.

När jag svänger höger vid konsum när man precis kommit in på gryta vill jag kräkas. Jag mår så illa. JAG ÅKER MOT MITT HEM, men du är inte där. Du sitter inte längre i fönstret och vinkar när jag kommer, ingen ligger i soffan och ropar ” Heeeej Linnea, har du haft det bra i skolan?”. Även fast du bara låg där, du orkade inte prata så mycket så låg du där.  Jag saknar sakerna jag hatade med att du var sjuk. Jag saknar att städa, tvätta, handla och fråga hoppfullt hur det känns idag. Jag saknar inte svaren jag fick, att de aldrig blev bättre. Men jag saknar din röst, om du ändå kunde prata med mig igen.

I söndags var det två månaders sedan du dog.  Två helvetes månader. Två månader som förändrat allt. Två månader av smärta, ilska, saknad, vrede, tårar, jobbiga beslut, ångest, stress och förändringar. Jag älskar och saknar dig så jävla mycket. Du var inte värd det här. Jag har överlevt två månader utan min pappa. Utan min pappas råd, utan hans sms, utan hans tjat, utan hans samtal, utan hans kramar och hans kärlek. De har varit en dans på rosenblommans taggar. Två gråa och svarta månader. Jag har försökt, och jag har anpassat mig och gått till skolan och umgåtts med kompisar. Jag är stolt över att jag klarat dessa två månader, jag har krigat mig igenom sorgens svarta land, jag lever och jag skrattar ibland. Inte som förut, det kommer inte ske på länge. Men jag gör det ibland.

 

fly away

Kategori: Allmänt

imorgon åker jag till turkiet och istanbul, åh de ska bli så skönt. hoppas att jag får lite färg även fast de inte är en sol&bad-resa. känner mig så blek och ful just dag, idag är en riktig fuldag, när man bara vill låsa in sig själv så man slipper träffa någon.i istanbul ska vi iallafall shoppa, mysa och äta. det behövs verkligen! 

tusen bitar

Kategori: Allmänt

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå
Men det kan va' svårt att tro när man inte ser den
Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen
Men det hjälper sällan de som har blitt våta

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger du att du är min vän så är du kanske det

Det sägs att det finns alltid nånting bra i det som sker
Och tron är ofta den som ger oss styrka
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
När ångesten och ensamheten kommer

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

saknad

Kategori: Allmänt

Förut när jag saknade någon så var det för vi inte träffats på ett tag, jag saknade någons skämt, någons skratt eller bara den personens närvaro. Jag trodde jag visste vad saknad var. Jag trodde jag hade upplevt saknad.

Min saknad till en vän går inte att jämföra mot saknaden av en tröja jag tappat bort, mot en hund jag en gång i tiden gick ut med som var tvungen att avlivas. De finns olika saknader. Ingen saknad kan jämföras med en annan.

De jag känner nu är nått helt annat. Som jag tidigare skrev om kniven som hugger mig och slagen mot huvudet. Ja, de finns kvar. De ha tynat någon nyans, men de känns hårt. Väldigt hårt. Knivsticken är inte längre lika häktiska och dramatiska, de är långdragna och finns alltid där. Som att kniven sitter fast i hjärtat, den snurras runt sakta men säkert, men ibland, helt oväntat vrids den om, åt fel håll. De känns som att hela jag slår en volt. Kniven byter riktning helt utan förvarning. Ibland kan jag ha på känn att snurren ska komma. Ibland kan jag också vänta på snurren, vänta så mycket att jag av mig själv har orsakat den. De gör ofta ondare då.

När kniven vrids om ordentligt. Då måste jag åka med, för om jag hoppar av tåget då, då kommer kniven hugga dubbelt nästa gång. Under tågets gång spelas minnesbilder och filmer upp. De är här jag saknar min pappa så de gör ont, så tårarna rinner i flera timmar, då jag vill skrika. Jag saknar alltid min pappa. Han finns i mig vad jag än gör. Men när kniven sticker, då saknar jag honom extra mycket. Idag var en sådan dag. 

jag kan jag också

Kategori: Allmänt

TROR DETTA ÄR EN HISTORISK DAG. jag och shiwan pluggar. tillsammans. tänk att en sån liten sak kan göra en glad, att de faktiskt går bra att plugga. och ja, även jag är glad ibland. de måste man, annars orkar man inte. idag har jag skickat in ett arbete och håller på med ett annat. jag ska bli klar med allt innan studenten, de är iaf mitt mål. och om jag inte klarar de? de gör faktiskt ingenting. jag orkar försöka, och de gör mig glad

I'm the kinda girl who doesn't say a word, Who sits at the curb and waits for the world

Kategori: Allmänt

gose

Kategori: Allmänt

<3

Kategori: Allmänt

för vänner prövas, vare sig du vill eller inte

Kategori: Allmänt

De har slagit mig många gånger hur lyckligt lottad jag är. Vilken fin familj jag har och hur många vänner jag faktiskt umgås med. De finns vänner som försvunnit under åren då tiden satt sina spår. Vänner jag älskade och hade närmast hjärtat. Men jag antar att de alltid kommer vara så. Vissa vänner försvinner och vissa finns alltid där. Ibland slår det mig vilka fina människor jag en gång hade så nära, som nu är så långt bort. Men jag lever på minnen. Fina fina minnen som ingen kan ta ifrån mig. Inte ens tiden. Bara för jag inte umgås med vissa människor idag som jag gjorde förr, så betyder inte de att man inte bryr sig om varandra. Olika faktorer drar vänner ifrån varandra. Man kanske ser det hända, ibland inte. ” Vi måste börja ses igen”. Nej, de kommer inte hända. Vi kanske tröstar oss med att säga så till en gammal vän, men innerst inne så vet vi att de inte kommer ske. För tiden och livet har drivit oss isär. De låter och känns sorgligt.

Under livets gång så prövas våra relationer. Pojkvänner och flickvänner, släkt och vänner. Eftersom livet tyvärr inte är en dans på rosor och vi ler inte jämt. Vi kommer att gråta oss till söms och ifråga sätta varför vi ens kämpar för olika saker. Vi kan inte stoppa vissa saker. I tradegi prövas våra vänner. Man får svart på vitt vart man har varandra, vilka som håller de dem lovar, vilka som gör allt för dig och vilka som inte står dig så nära som du en gång trodde. De jag har sett och upplevt är att vi har olika vänner för olika saker. Vi har den bästa vännen nöd och den bästa vännen i lust, ibland en vän i både och. Vi har olika roller utifrån relation.

Jag har kompisar jag älskar att festa med. Andra vänner jag pratar om jobbiga saker och känslor med. Vissa vänner som aldrig dömer och alltid förstår. Och så har jag enstaka kompisar som har lite av varje. Jag tror på idén med att ha många bekanta människor kring sig men några få enstaka riktiga vänner. Där vänskapen är så djup att jag kan skrika på henne och fråga vad hon håller på med, för jag verkligen bryr mig och vill hennes bästa.